Sahte Pompalara Karşı Dikkatli Olun!

Son yıllarda Aspen Pompaları giderek daha çok rağbet görmektedir, Sektörde lider konumunda olan Aspen Pompaları aynı zamanda en çok sahtesi ve taklidi yapılan pompa durumundadır. Bu sahte ürünlerin çoğu Uzak Doğu ülkelerinden ithal edilmektedir. Bu taklit ürünler çoğu zaman birebir aynı Aspen kutularında sunulmakta, bazende ufak değişiklikler ile ama Aspen Pompaları anımsatacak şekilde satışa sunulmaktadır. Hatta bazı markalar en çok rağbet gören Mini Blanc, Mini Orange ve Mini Aqua modellerini benzer isim ve teknik dökümanlar ile piyasaya sunmuş bulunmaktadırlar.

Aspen kurulduğu yıldan bu yana birçok patent ve buluşa imza atmıştır, Aynı zamanda birçok markasının da tesciline sahiptir. Bu sebeple ürünlerimizi ve ürün isimlerimizi kopyalayan, taklit etmeye çalışan firmalara karşın yasal zeminde hukuki olarak mücadelemiz sürmektedir. Bu ürünlerin imalatını yapan firmalar kadar satışını yapanlarda aynı derece sorumlu olduklarından Aspen olarak bu firmalara karşıda hukuki yaptırımlarımız olacaktır.

Bu makalenin amacı sizleri Aspen pompalarının sahtelerine karşı uyarmak, aynı zamanda sahte pompaları nasıl ayırt edebileceğinizi açıklamaktır. Bilindiği gibi sahte ürünler bazen birebir Aspen kutularında satılmaktadır, Bu tip ürünlerden kaynaklı maddi kayıpların tarafımızca hiç bir sorumluğu yoktur. Hiç bir şekilde Aspen bu ürünlere teknik destek sunmamaktadır. Bu tip ürünlerden kaynaklı şikayetlerinizde muhatabınız sizlere sahte veya taklit Aspen ürünlerini sunanlardır. Orjinal Aspen ürünleri sadece yetkili distribütörler ve onlar tarafından belirlenmiş bayiler tarafından satılabilir.

Dilerseniz taklit ve sahte pompalara biraz daha yakından bakalım:

MINI ORANGE TAKLİTLERİ

Resimde iki pompa görmektesiniz, Üste bulunan pompa Apenin bir önceki jenerasyon pompasının ucuz bir taklitidir. Halbuki Aspen artık bu pompayı üretmemektedir ve satmamaktar. Bu ürünün yeni jenerasyonu aynı resimde bulunan alttaki pompadır.

Lütfen Dikkat Edin... Aspen her zaman model isimlerini pompa üzerine kazınmış, plastiğe işlenmiş olarak yazar. Sahte pompalar genellikle isim  pompa üzerine yazmaz yada etiket kullanır.

Ayrıca Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi sahte ürünlerin bileşenleri dış ortama maruz kalırlar ve nem v.b. faktörler nedeni ile çok çabuk bozulurlar.

Yine Resimlerden anlayacağınız gibi Aspen herzaman pompalarını tamamen kapatıp, izole eder, bu sayede dış etkilerden minumum düzeyde etkilenir. Halbuki sahte pompa üzerinde ısınmaya karşın ızgara şeklinde açıklık bırakılmıştır. Bununla beraber iç bileşenleri koruyucu bir önlemde alınmamıştır. Orjinal pompanın içinde ise koruyucu silikon tabaka vardır, bu sayede pompa içine sıvı ve toz teması engellenmiş olur, bu pompaların kullanım alanları düşünüldüğünde , iyi izole edilmiş bir pompanın önemi ortaya çıkmaktadır.

 

SAHTE MINI LIME POMPALAR

Aşağıda bulunan sol resimdeki mavi pompa Orjinal mini lime pompanın sahtesidir. Mini Lime pompa sadece yeşil renkte üretilir. İsim ve renk olarak hukuken koruma altındadır ve kopyalanması yasal değildir.

PERFORMANS:

Aspen pompaları güvenirlilikleri, çalışma sırasındaki sessizliği ve performanları ile bilinirler. Bunu ARGE sine yaptığı yatırıma borçludur ve her geçen gün pompalarını daha da iyileştirmektedir.

Müşterilerin Aspen pompa ve sahte pompalar arasındaki farkı görmeleri için bir çok test yaptık. Sahte pompaların aslında kutuların ve kitapçıkların içinde vaad ettiği değerlerden ne kadar uzak olduğunu gördük. Laboratuar testleri ile ulaştığımız sonuçlar neticesinde hiç bir Aspen pompa taklidi, gerçek değerlerini yansıtmaktadır. Buradaki en büyük nedenlerden biride, yalnızca ürünün taklit edilmesi değil, aynı zamanda Aspen pompaların kitapçıklarının da taklit edilmesidir. Sahte pompalarının Aspen pompalar ile aynı performansı yakalaması mümkün olmadığından, kitapçıklarında yazan verilerde çoğu zaman asılsız olmaktadır.

Örneğin 28 (db) - 35 (db) aralığında çalıştığı söylenen sahte mini orange pompaların, Orjinal mini orange 21 (db) pompalardan 3 kat daha gürültülü çalıştığı tespit edilmiştir.

Dahası bu sahte pompalar su basma yüksekliği olarak da orjinal pompalarımızın değerlerine yaklaşamamaktadır. Aşağıdaki grafikte de göreceğiniz üzere sahte pompalarda oldukça fazla kayıp vardır.

 

ÇALIŞMA ÖMRÜ

Aspen olarak sahte pomplar ve kendi ürünlerimiz ile ilgili birçok test gerçekleştirdik. Bu testlerden biride çalışma ömürlerinin tespiti için yapıldı.

Mini serisinde bir sahte pompanın ortalama çalışma ömrü 750-950 saat arasında değişmektedir. Halbuki orjinal aspen pompalar minimum 2000 saat çalışabilecek standartlarda üretilmişlerdir, hatta uygun koşullarda ve düzenli bakımlarda cihazın 8000 saatlik ömrü aştığıda ölçülmüştür.

ORJİNAL ASPEN DRENAJ POMPASI ALMANIN AVANTAJLARI

- Kaliteli ve güvenli

- Rakiplerinle oranla en az arıza şikayeti almış marka.

- Gerekebilecek tüm aksesuarları kutusunda yer almaktadır. 

-17 Dba ile piyasadaki en düşük gürültü seviyesine sahip ürünler.

- Üretici tarafından sağlanan ücretsiz anti-sifon cihazı

- Her türlü uygulama alanına göre dizayn edilmiş ürün yelpazesi

- Bulunabilirlik ve kısa sürede teslimat

- Tasarım ve üretimde ingiliz kalite ve güvencesi

 

Lütfen Aspen ürünlerinde aşağıdaki hologramın olup olmadığını kontrol ediniz. Orjinal Aspen ürünleri herzaman "Genuine Aspen Pump" hologramını taşır.

Unutmayın ucuz ve sahte ürünler büyük maddi kayıplara sebep olabilir. Güvenilir satıcılardan orjinal ASPEN ürünlerini tercih etmeniz size daima kazanç olarak geri dönecektir.

  • 24.02.2014